Volkswagen T4 veiligheid 


Na veel monniken werk is hier een 50 bladzijde tellende folder. Echt de moeite waard om het te downloaden  (5,3 MB) Het is in het Nederlands en heel veel uitleg en plaatjes over veiligheid. Henriėtte Blue "I" en co  heeft er een PDF file van gemaakt,nu is het nog makkelijker de bladzijden te lezen
Klik op de onderstaande plaatje om het te downloaden

                      


Een optimaal veilig geconstrueerde autocarrosserie biedt u en uw passagiers maximale bescherming,als het onverhoopt tot een aanrijding komt. Optimaal veilige rijeigenschappen van een auto verkleinen de kans dat de bestuurder in een kritieke verkeerssituatie terecht komt.

Daarom geeft Volkswagen hoge prioriteit aan de zorg voor veiligheid. Zij voorziet zowel de carrosserie als het onderstel van veiligheidsconstructies die hun waarde inmiddels hebben aangetoond (onder meer aan de hand van de vele tests die door vaktijdschriften en onafhankelijk instituten als de TUV met de Transporter zijn uitgevoerd). Een goed voorbeeld  van zo'n constructie is de onafhankelijke voor- en achterwielophanging. Daardoor ontstaat niet alleen een hoog rijcomfort, maar ook een optimaal contact tussen de wielen en het wegdek, onder alle omstandigheden. Een andere veiligheidsconstructie betreft toepassing van schijfremmen op alle wielen en een speciale remkrachtregelaar op de achteras. Daarmee word de remkracht tussen de voor- en de achteras lastafhankelijk verdeeld waardoor het blokkeren van de achterwielen wordt tegengegaan. Schades als gevolg van kleine aanrijdingen te voorkomen, zijn de bumpers reversibel uitgevoerd. Na een botsinkje, bijvoorbeeld bij het parkeren, krijgen ze vanzelf hun oorspronkelijke vorm terug. En dat bespaard op de kosten voor reparatie. Met hetzelfde doel zijn de spatschermen thans afschroefbaar , waardoor ze sneller en tegen lagere kosten kunnen worden vervangen.

Tot de veiligheidsconstructie behoren ook:

  • Een drievoudig gedeeld stuurkolom zorgt ervoor dat bij een frontale aanrijding het stuur nauwelijks in de richting van de bestuurder word geduwd. Dit verkleint de kans op letsel.

 

  • De sluitingen van de veiligheidsgordels zijn aan de stoelen bevestigd. Daardoor sluit de gordel perfect aan op het lichaam, ongeacht de positie van de stoel.
  • De ruiten zijn in de carrosserie verlijmd waardoor ze een deel uitmaken van, en bijdragen aan, de stijfheid van de carrosserie .
Daarnaast is de Transporter aan de voorzijde voorzien van energie absorberende deformatie-elementen in de deuren en de flanken. Deze bieden de inzittende een maximale bescherming bij frontale en zijwaartse aanrijdingen . Uiteraard is de Transporter leverbaar met de airbag voor bestuurder en bijrijder en een ABS/EDS systeem (beide als optie)
EDS is een elektronisch sperdifferentieel dat onder alle omstandigheden zorgt voor maximale tractie op de aangedreven wielen. Dat vergroot de rijveiligheid, met name bij het optrekken op een gladde ondergrond. 

 

bron: Folder VW transporter t4 van de VW dealer "blauwdruk voor bedrijfvervoer"

i.v.m. zoekmachines (die alleen deze pagina laten zien) druk op de vw t4 knop voor de gehele homepage