tomtom dashboard

Oplossing voor TOMTOM op het dashboard. 

In een ogenblik van extreme creativiteit onder tijdsdruk (zoals dat meestal gaat) heb ik een oplossing voor de TomTom gevonden. Ik wilde niet dat de zuignap op het raam achterbleef terwijl de “routeslet” zoals wij haar noemen in tas of elders in de auto wordt verstopt. Wordt ook afgeraden om je zuignap te laten zitten, maar wat een gedoe om telkens die zuignap te instaleren en eraf te halen.
Afijn ik had nog een rol rubbermat ergens uit het interieur van een T4, ik weet niet waar vandaan maar, in elk geval is het spul ongeveer 3 mm dik aan de ene zijde ruw geribbeld met hele fijne ribbels en aan de andere zijde glad. Op het dashboard zit een mooie strook waarin ik met Bisontix netjes een passend stuk rubber in heb gelijmd. Het geheel past mooi in het interieur; zwart met grijs….Kijk maar op de foto.

Een mooi glad stuk kunststof op maat gezaagd waar de zuignap op blijft plakken en de onderzijde van dit blokje kunststof ook beplakt met rubber. Wel met de ruwe kant richting ruwe kant. Zodat als je het blokje erop zet deze niet wil verschuiven..
Voordeel is dat je je TomTom neer kan zetten waar je wilt(op de strook) en snel en gemakkelijk met blokje en al kan verwijderen.

We hebben ongeveer 4 weken door de bergen bochten gereden en een aantal keren flink moeten remmen maar de TomTom blijft op zijn plaats staan.

Denkbaar is ook iets anders wat je antislip op het dashboard wilt leggen, een zonnebril oid.

Groeten Thomas “Endebendebus”

i.v.m. zoekmachines (die alleen deze pagina laten zien) druk op de vw t4 knop voor de gehele homepage