Licht zoemer 

Niet deze tip maar hieronder, staat het aanbrengen van een externe lichtverklikker maar op die manier gaat als je parkeerlicht aan zet de zoemer ook aan. Dat is dus irritant .

Als je je licht-schakelaar-unit er uithaalt waar je dus je lichten mee aan doet(stadslicht en enz.) dan zit er een stekkerblok achter met een aantal draden er staan nummers op de schakelaar-unit . Neem nr.7 draad is grijs-groen van kleur op deze zet je de plus van je licht verklikker en de min van verklikker op massa deurcontact (dus ff draden naar elkaar toe trekken) als je nu je licht aan doet gaat de zoemer aan als je de deur opent heb je alles uit en je wilt nu parkeer licht gebruiken dan kan het gewoon er zoemt niks  

suc6 Jan Jacob

 
Het aansluiten van een "je hebt je licht aangelaten" zoemer.

Een draad tussen zekering 1 en 8 werkt, met de uitzondering dat stadslicht ook met "contact aan" een verklikker-signaal geeft (halfords-verklikker 9,95) . Een draad tussen 8 en 15 werkt perfect.

Soms heb je pech dat je lichtverklikker het wel doet maar dat er dan andere rare dingen optreden.   b.v. continu een zwakere handremlampje wat brand. Dit is op te lossen met een diode maar je kunt dan veel beter het onderstaande verhaal lezen. Dat werkt altijd.

1 draad (+12V) aansluiten op zekering nummer 8

Draad ongeveer 1cm afstrippen en zekering boven de zekeringhouder houden.De zekering moet ongeveer in het midden op het afgestripte bloot koperdraad liggen.Dan de zekering in de zekeringhouder drukken.Let wel op dat de losse koperdraden geen andere zekering aanraken.Dan heb je een goeie en vaste verbinding .Ik hoop dat het een beetje duidelijk is.

De min draad sluit je op de te schakelen min draad aan op de deurschakelaar voor de binnenverlichting. Gewoon de draad aansluiten, heb je constant een zoemer geluid als je de lampen aan hebt en de deur dicht dan moet je de andere deurschakelaar aansluiting hebben.

Veel succes , kan haast niet misgaan .

Denk wel om de plus en de min draad

 

Onderstaande info via mail gekregen van Henk106

Als de lichtzoemer het niet meer doet

Deurcontact los nemen aan bestuurderskant  
Zitten 2 draden op
Kabelschoentjes losmaken
Klemmetjes opschuren
Weer in elkaar zetten 
En als de zoemer niet kapot is
Zal alles weer goed functioneren

i.v.m. zoekmachines (die alleen deze pagina laten zien) druk op de vw t4 knop voor de gehele homepage