102PK of 150PK luchtfilter 


Meer power in het lage toeren ?
Je moet ff het hele filterhuis eruit halen. 
Als je ervoor staat zit er aan de rechterkant een moertje, sleutel 13 geloof ik. Die moet je er met een pijpsleuteltje uitdraaien of je moet een ander idee hebben.
Je rubberslang naar je turbo toe moet ook ff losgehaald worden. Daar zit een grote klemring. Even met een waterpomptang of nog mooier, met een griptang als je die hebt.
Met een klein schroevendraaiertje de stekkerverbinding van je LMM halen.
Dan haal je de bak eruit en dan kun je met gemak het pijpje eruit halen. Je krijgt dan een opening welke 2 keer zo groot wordt. Pijpje zit gewoon in je huis geklemd dus je hoeft niet te breken ofzo.
Als je daar mee klaar bent zit er dus aan de kant van de 5 sleuven ( luchtinlaat) een rubberachtig gebeuren, zie de foto. Deze zit gewoon geklemd tussen filterhuis en spatbord dus die haal je zo weg en dan zul je zien dat je 1 groot gat krijgt naar buiten toe.
Als je deze eruit hebt dan moet je ff met je hand aan de binnenkant langs je spatbord gaan want daar zit heel veel bagger en troep. Waar dat rubberen ding heeft gezeten dus.
Eenmaal schoon filterhuis er weer in , moertje 13 er weer op, filterdoek erin ,dekseltje erop, de luchtslang naar de turbo erop schuiven en niet vergeten om je stekker weer te monteren van je LMM
 
En dan proberen maar !! Je zult zien dat de trekkracht onderin de toeren veel beter is geworden en auto zou een stuk zuiniger moeten lopen.
 
Succes.............Ron 63 

i.v.m. zoekmachines (die alleen deze pagina laten zien) druk op de vw t4 knop voor de gehele homepage