Inbouwen van een Tomtom 

Hier een tip over inbouwen van een TomTom (ONE versie 3). Ik vond het altijd een gedoe om elke keer mijn TomTom mee naar binnen te nemen en te rommelen met een autolaadsnoer en een zuignap en heb hem ingebouwd in de rechter zonneklep en zal hier even aangeven hoe ik dat gedaan heb, het werkt overigens echt perfect en is absoluut onzichtbaar vanaf buiten. De stem is ook perfect hoorbaar met de klep gesloten. Met een beetje geduld en huisvlijt heb je hiermee prima ingebouwde navigatie die je ook weer makkelijk naar je volgende auto mee kan nemen. Het is ook heel makkelijk losneembaar dus meenemen kan wel. Enige eventuele nadeel is dat je make-up spiegel afdekking nog maar half open gaat.

1.Open de dakverlichting en sluit een auto-contrastekker aan op de permanente 12 V.

2.Boor een 9 mm gaatje in de rechterkant van de bolling van de dakverlichting en steek hierdoor het Tomtom stekkertje naar buiten, steek de autostekker in de contrastekker en sluit de boel weer af.

Voor de zekerheid een tapeje er omheen tegen eventueel lostrillen.

LET OP ! JE MOET DE ORGINELE TOMTOM STEKKER GEBRUIKEN, ALS JE JE TOMTOM AANSLUIT OP 12V IS HET METEEN AFGELOPEN (HAD IK BIJNA GEDAAN) 

3.Teken in je zonneklep de omtrek van je Tomtom af. LET OP ! OP +/- 2 CM VAN DE BUITENRAND ZIT ER EEN DIKKE METAALDRAAD IN DE KLEP VOOR DE STIJFHEID. DIE MOET JE VERMIJDEN. BLIJF DUS MINIMAAL 3 CM UIT DE KANT.

4.Snij met een stanleymes met diepte instelling BIJNA door de klep heen wat je afgetekend hebt, blijf daarbij ruim binnen de lijn om te zorgen dat je Tomtom goed klemt en let op dat je je klep niet helemaal doorsnijd !

Snij ook rechtsboven een blokje uit waar de AAN/UIT knop van je Tomtom zit.

5.Pulk het binnenste met de hand er uit totdat je op de kunststof buitenstof van de klep zit. Vervolgens snij je een gootje waarin je je kabeltje stopt en stop vervolgens je Tomtom in het gat. Het is een beetje rommelen maar als je zorgvuldig werkt kan het bijna niet fout gaan. (Het ergste wat er kan gebeuren is dat je op de sloop een nieuw klepje moet gaan halen.) Zelf ben ik erg tevreden en iedereen die het ziet is er enthousiast over.

Nog even de voordelen;

  • Tomtom kan gewoon blijven zitten, klep open doen en klaar.

  • permanente spanning.

  • onzichtbaar.

  • werkt ook met klep dicht, schermpje is dan natuurlijk niet zichtbaar :o)  

  • prima zichtbaar voor chauffeur

  • prima bedienbaar voor chauffeur en bijrijder.

Vriendelijke groeten,  Daan Kooyman

i.v.m. zoekmachines (die alleen deze pagina laten zien) druk op de vw t5 knop voor de gehele homepage