Menu

T4 AMBULANCE NL


Geen weg te steil of te glad voor nieuwe ambulance van RAV (Regionaal Ambulance Voorziening)


Tynaarlo - "We ploegen overal door, als het moet. Voor deze nieuwe ambulance is geen weg te steil of te glad." Directeur Roelof Schoonbeek van Medical Assistance International (MAI) in Tynaarlo is trots op zijn nieuwe aanwinst. Een vierwiel aangedreven ambulance, die bovendien voorzien is van onafhankelijke wielophanging. "Dat heeft niet iedereen. Wij zijn de enige patiŽntenvervoerder in Nederland die deze auto's heeft."

De afgelopen week werden twee van zulke Volkswagen-ambulances bij het bedrijf in Tynaarlo afgeleverd. Zaterdag werd de eerste rit gemaakt, naar Schiphol. "Weliswaar dus nog niet naar een buitenlands skioord, maar dat gaat de komende maanden zeker gebeuren."

De ziekenauto zal het komend skiseizoen naar schatting zo'n achthonderd keer naar een Europees skioord afreizen om onfortuinlijke wintersporters naar ziekenhuizen in Nederland te brengen. De reisverzekeraar bepaalt volgens Schoonbeek de wijze van transport. "Soms wordt besloten een patiŽnt met een gipsvlucht te laten reizen en in sommige gevallen wordt besloten om MAI in te zetten. Dat heeft dan te maken met de aard van de verwonding. Of een patiŽnt geeft zelf aan niet te mogen of willen vliegen."

Met de vierwiel aangedreven wagen ondervindt het bedrijf bijna geen last van besneeuwde wegen of steile hellingen. Schoonbeek: "Die wagen ploegt er wel door. Hij is voorzien van de laatste snufjes op het gebied van aandrijving." Ook wat comfort betreft is de nieuwe ambulance een welkome aanvulling op het bestaande ambulancepark. "De patiŽnt zal echt niet door elkaar worden geschud bij een rit in onherbergzame gebieden of in de sneeuw. Daar zorgt onder meer de onafhankelijke wielophanging wel voor. En bovendien, de chauffeurs zullen echt niet als een dolle door de sneeuw of modder baggeren. Zij houden altijd rekening met hun vrachtje."

Schoonbeek was ooit ambulancechauffeur bij De Vries-ambulances in Assen. Na zich te hebben opgewerkt tot hoofd bedrijfsbureau, kreeg hij in 2002 de mogelijkheid om de scepter over MAI te zwaaien. "Dat was een kans die ik niet wilde laten liggen. Toen was het nog een betrekkelijk klein bedrijfje dat zich gespecialiseerd had in internationaal patiŽntenvervoer. Nu zijn we uitgegroeid tot een zeer professionele organisatie met zeven ambulances en 165 personeelsleden."

Behalve in skigebieden wordt de nieuwe ambulance ook ingezet bij evenementen, zoals popconcerten, motorcrosswedstrijden, auto- en motorraces (onder meer de TT) en drukbezochte markten. Ook zal de ambulance te zien zijn bij sportevenementen en bij ernstige calamiteiten.


06 december 2004 bron NvhN http://www.dvhn.nl  
 
De Nederlandse T4 ambulance. Dankzij Jacob Bonder en een medewerker van de VW dealer "de Vries" in Assen (die heeft de foto's gemaakt)
Klik op de Nederlandse T4 om de foto beter te bekijken.

  

Regionale Ambulance Voorziening

Met dank aan Jacob Bonder , hier een huisartsen voertuig van de Regionaal Ambulance Voorziening Drenthe in Assen.
Deze voertuigen worden gebruikt voor het vervoer van huisartsen in het weekend, s' avonds en s'nachts.
Deze voertuigen zijn voor zien van:
    - Mobilifonie.
    - Mobiele telefoons.
    - Video Dayton Carin 5000 systeem.(navigatiesysteem)
    - AVLS.( Automatisch Voertuig Locatie Systeem )
    - Laptop met mobiele verbinding met de meldkamer.
    - Mobiele faxmogelijkheid.
    - Medische inventaris.
    - Standkachel. ( voertuig is altijd verwarmt )

                    

Waddeneiland syncro ambulance 

Met dank aan Jacob Bonder en R.A.V. , zijn er foto's gemaakt van een hele speciale ambulance VW T4. Het gaat hier om een proefmodel, alle wadden eilanden willen graag een universele ambulance hebben die betrouwbaar is , comfortabel, overal te repareren is. Dit is een prototype die uitgebreid getest is door R.A.V. , voldoet hij aan alle eisen dan zul je hem op alle eilanden zien in de toekomst.

Er komen binnenkort nog actie foto's van deze ambulance , in de duinen/strand. Ik verheug me er nu al op. Een HUMMER T4  :o)

45 graden wandelpaden in strand / duinen kan hij makkelijk aan .

De deuren kunnen 270 graden open en blijven goed vast zitten d.m.v. magneet snappers. Dit is o.a. voor de ambulance helikopter

Het is een VW T4 SYNCRO dus je hebt een dubbele tractie (zie ook inhoudsblad folder info / syncro). De banden zijn ook heel belangrijk , met gewone banden zit je na 3 meter al vast in het duin-zand . Met deze banden (Grabber AT van General) kom je haast overal door. Er zit een speciaal profiel op de band en is niet volledig op druk, de band lijkt bijna leeg te zijn (hierdoor hebt je meer grip in het zand). De ambulance moet overal op het eiland kunnen worden ingezet, denk aan strand zand/zee, ruiterpaden, fietspaden, normale weg enz. enz.

De Volkswagen transporter T4 syncro ambulance met o.a.
 • Transporter T4 2.5 TDI 75 kw/102 PK Syncro
 • Vermogen: 75 kw / 102 pk bij 3.500 t/min
 • Koppel: 250 Nm bij 1.900-2.300 t/min
 • Wielbasis 3320 mm lange uitvoering
 • Syncro
 • Het veer systeem voor en achter verhoogt
 • Speciale banden voor het zand terrein
 • Voorwielophanging: onafhankelijke met in de lengterichting geplaatste torsiestaafvering, telescopische schokdempers en stabilisator
 • Achterwielophanging: onafhankelijk met langsdragers, mini-blokveren en telescopische schokdempers.
 • Tweekring diagonaal gescheiden bekrachtigd remsysteem met schijfremmen voor en achter en last/druk afhankelijke remkrachtregeling
 • En er komt een schep al standaard uitrusting in deze unieke T4 ambulance.

Hieronder NL T4 ambulance zonder striping

Duitse ambulance

Oosterijk VW T4 ambulance

Tsjechische Republiek VW T4 ambulance

VW T4 ambulance uit Finland

 Parijs VW T4 ambulance

Verre buitenland VW T4's ambulances


Deze ambulance T4's staan al maanden bij Century in Assen, het zijn Ambulances met benzine motoren

Zweden

This is an ambulance in our area. It is from Danish FALCK organisation, they are going to be in Europe over?! This ambulance is from Sweden and working in a town called Perstorp. It is in south of Sweden the area is called Skane, it is the county.

i.v.m. zoekmachines (die alleen deze pagina laten zien) druk op de vw t4 knop voor de gehele homepage