Gordels

 

De middelste 2 gordelspanners komen uit een Citroen BX. De buitenste twee weet ik niet. Deze zaten er al in toen ik de bus kocht. Ik heb ze alleen versterkt want ze zaten alleen vast in het polyester :-(

 
Het is nog niet helemaal klaar, moet nog even zwart gespoten worden.
 
Groeten Robert romavo&wanadoo.nl


 
Hierbij stuur ik je een paar foto's van de manier waarop ik 3 keer 3 puntgordels in onze bus heb gebouwd. Misschien heeft een andere weetjeweller er ook iets aan 
 
Greetzz Bernd 539
 
Ik heb hier een paar foto's van de gordels die ik heb ingebouwd.
Waar ik de rolgordels aan vastgemaakt heb is een stalen plaat van 1 cm dik en 29 cm hoog,daar heb ik weer stalen strips opgelast van 30 bij 6mm en met een lengte van 42 cm voor de bovenste en 33 cm voor de onderste.
Voor het onderframe heb ik een stuk hoekijzer gebruikt van 40 bij 40 mm en 152 cm lang,daaraan weer de 30 bij 6 mm strips gelast met een lengte van 63 cm .
En daar achter weer een strip van 30 bij 6 mm en 33 cm lang deze moet je bijbuigen zodat hij mooi langs de DC loopt om dat aan de andere kant van de DC de gordel aan vast te zetten (zie foto) en aan de andere kant net zo.
Ik heb dit op de originele plekken vastgezet met originele bouten van VW gekocht hij de VW garage (12€ voor 4 bouten slik) en aan de DC met m10 bij 70mm bouten.
Ik ga dit alles nog netjes schilderen.
Wil je nog meer weten kun je me mailen. 
Groetjes Geert Jan 371.

 
Ingezonden door Mark Hartog harsis&freeler.nl 

Ik ben na lang zoeken eigenaar van een t4 uit 1998. In heb in de DC gordels ingebouwd. 
Wil je zien hoe ik het gedaan heb , klik hier (pdf 100 KB)
 

Ingezonden door tinus 194, hij heeft deze achtergordels zelf gemaakt

 
Dit via e-mail binnengekregen van Jan 9

Onderop heb ik een schetsplaat, driehoek, op de twee boutgaten gemaakt zodat hij, omdat hij met twee bouten vastzit, niet meer omhoog kan scharnieren. Twee strippen van 6 x 60 mm tot onder de achterbank en daartussen een U profiel (oranjerood op de foto) van 50 x 25 x 5 mm ( vind ik beter dan strip want dit buigt niet zo snel door) Aan de rechterkant nog een stripje gelast, voor de stevigheid, omdat daar de cabine naar binnenloopt i.v.m. de instap. De rest spreekt voor zich.... Bouten erdoor en de gordels aan de binnenkant van de cabine, onder de bank vastbouten.

 
De bovenkant heb ik voor de rol-unit (uit een Autobianchi A112) een "doos" gelast waar de unit in zit gemonteerd. De twee strippen L+R naar de bevestigingspunten met, zoals op de foto duidelijk te zien is, de blokjes als afstandhouders. Ik vind n.l. als je de strip op de auto schroeft met daartussen een onstabiel materiaal je de kans loopt dat de moer c.q. bout losloopt. Tussen de twee dozen heb ik een hoekprofiel gemonteerd als afstandhouder om het geheel een beetje meer stabiel te krijgen. Bij b.v. een klap frontaal zou de doos naar voren getrokken worden en de strip ombuigen. Dit heb ik volgens mij met het hoekprofiel opgelost. Je zou als extra stevigheid nog strippen van onder naar boven kunnen maken maar waar moet je stoppen??
 
Aan de cabinezijde heb ik de gordelgeleider, via een ingelaste bout in de doos, vastgeschroefd en over de doorvoergleuf een mooi zwart stripje gemaakt, voor de afwerking, welke ook aan de doos zit geschroefd
 
De oplossing van Fabian m.b.t. het hengelen van de bout voor de bevestiging vind ik heel erg slim, ik zou er tevens nog een stevige carrosseriering meehengelen voor meer draagvlak. Nogmaals een geweldig slimme oplossing!!
 
Groeten, Jan(9)
 


Dit via e-mail binnen gekregen
van Fabian van der Spek

In samenwerking met technisch wonder Rob van Putten uit Arnhem, heb ik een manier uitgedokterd om driepuntsgordels in de Transporter te maken.
Deze manier van ophangen heeft als voordeel, dat de kracht en stevigheid van de carosserie wordt benut.
Mocht je vragen hebben over deze construktie, dan kun je me mailen op bacon&chello.nl 

In de carrosserie zitten standaard aan beide zijden gaten. Aan de rechterzijde met een schroefgat (M10) en links zonder.Aan deze gaten is nu een ijzeren profiel gemonteerd, waaraan haaks een plaat is gelast.

Aan deze plaat is de rolgordel (universeel type, deze is afkomstig uit een Fiat Panda) vastgemaakt.De plaat heeft een doorvoergat van 8 x 4 cm voor de oorspronkelijke geleider – deze hangt aan de cabinezijde.

In de plaat zijn ook 3 gaten gemaakt in een exacte verticale lijn. Hiermee is de plaat op de cabinewand gefixeerd en is de rolgordel zelf waterpas geplaatst. Omdat er een verloop zit aan de rechterzijde, door de deur-uitsparing, is een gat gemaakt in de cabinewand om bevestiging mogelijk te maken.

De linkerbeugel is gemonteerd op een bout, die door wand naar binnen steekt. Hiervoor is de truc met het touwtje gebruikt: lijntje met een moertje door het aanwezige gat naar beneden laten glijden, onderaan een M10-bout vastknopen en een ringetje ertussen en dan weer omhoog trekken. Beetje wurmen doet wonderen.

De rolgordel glijdt door een gat in de cabinewand van 8 x 5 cm – gaat door de geleider die al rond de band zat, en aan de andere zijde is vastgemaakt aan de bovenste bout.Verder wordt de bevestiging gebruikt op de punten, die ook voor de 2-puntgordel werden gebruikt.

Mocht je vragen hebben over deze construktie, dan kun je me mailen op bacon&chello.nl 

 
 

Struner en Kabelman waren bij mij op bezoek geweest, toen viel mij op dat Struner een leuk en makkelijk gordel systeem achter in zijn bus had . Toen vroeg ik of hij een paar foto's wou maken ,omdat dit ook wellus in het forum te sprake was. Nou dat heeft hij dus gedaan. 

Hier is zijn verhaal:

De gordels komen uit een BMW 3 serie, ook de schotdoorvoeren zitten hierbij. Dus alles zit bij elkaar in één auto. Je hebt dan 2 maal een 3puntsgordel en 1 maal een heupgordel(in het midden). De plank die er nu in zit is een mal voor de uiteindelijke plank, dit omdat alles dus niet rechttoe rechtaan is. De hoekstukken heb ik van restmateriaal gemaakt dat nog ergens bij de baas lag (deze zijn 5 streep dik, maar 4 is ook wel genoeg). Ik had de hoek met een zweihaak opgemeten en heb toen de platen laten buigen bij een bedrijf dat een buigbank heeft (connecties). De plank is er dus ook voor om het dubbelklappen v/d DC te voorkomen bij een aanrijding, ook kun je hem gebruiken om er eventueel iets op weg te zetten. Op de plank wordt nog een honderek bevestigd, als het klaar is komen we de boel weer showen.
 Groeten v/d Struner en de Kabelman oet Grun'n.  Oerend hard deur het Grunneger laand.

 

Hier zijn foto's te zien van Peter en Diana Koopman hun T4.

Hun T4 met Snoecks dubbele cabine is standaard uitgerust met een 2 driepuntsgordels en in het midden een heupgordel .  

 
 
Ik ben zelf ook bezig geweest met heupgordels, zie inhoudsblad weetjewel en dan onze bus
Henk 1
 
ingezonden door Robert Lottmann

i.v.m. zoekmachines (die alleen deze pagina laten zien) druk op de vw t4 knop voor de gehele homepage