T4 facelift

Een Duits bedrijf dat de ombouw (facelift) uitvoert.
Van korte naar een lange neus, of van originele naar caravelle neus (wijsneus)
 
Groetjes Jan(9)
 

Ingezonden door Jan Lagerwey nr.9 lagerwey@rijnh.nl

Na een aantal jaren in een T4 1.9 D te hebben gereden, welke wit was en ik rood gespoten heb, ben ik op zoek gegaan naar een 2.5 TDI 102 pk. Eén gevonden via internet en gekocht van Gerrit woonachtig ergens in Noord Holland. De wagen is bedrijfsmatig gebruikt voor, ik meen, een eenmans installatiebedrijf.

Zo stond hij bij Gerrit voor de deur.Enfin, de wagen gekocht en gewacht tot Gerrit z’n nieuwe bus zou krijgen, (uiteraard weer een T4) dan kon ik hem op komen halen. Ondertussen snuffelend op het internet vond ik een wijsneus, in onderdelen, te koop aangeboden…interessant!!  Er op af, en gekocht,  nog voordat ik de bus thuis had, ergens in zeeland.Inmiddels de bus opgehaald en er een weekje mee gereden, geweldig zo’n TDI, ff iets anders dan een kale 1.9D  

Wijsneus onderdelen pakket:

-Schermen L+R incl. bevestigingsstrippen. (omdat de breedte anders is)
-Motorkap
-Grille kompleet.
-Plaatdeel onder grille.
-Bumper.
-Bumpergeleidestrippen.
-Koplampen.
-Knipperlichten.
-Voorbalk welke achter de bumper zit.
-Chassisdelen waar de koplampen in gemonteerd zitten.
-Bevestigingsplaat intercooler.
-Radiator incl. bevestiging en koelvinnen.
-Koeler van de stuurbekrachtigingsolie(hieraan zit ook de grille gemonteerd, ik had hem niet en heb met een paar beugeltjes het opgelost, dan is de originele koeler te gebruiken. ) Alles is geschroefd dus er hoeft niets gelast te worden.

Hier staat hij nog met z’n eigen neus. Hierna heb ik de bus bij neef Gert in z’n schadebedrijf gereden en de neus er af gestript, kompleet met radiator, voorbalk en al wat daar omheen zit.

Wat ziet dat er uit hé? En een aantal mensen maar vragen, is de klap hard aangekomen?

De nieuwe neus, die inmiddels al in de primer staat, monteren en passen.(Wat zijn die spiegels lelijk)Alles zit zoals het zitten moet!! Het ziet er al heel aardig uit. De binnenkanten zijn inmiddels al rood gespoten.Als we dan toch bezig zijn dan nemen we de rest ook maar even mee, alle deukjes en plekjes uitkloppen,schuren, plamuren en eindeloos schuren. Het was niet gauw goed volgens de expert neef Gert.

Zie eens wat een plekken.

Hier staat hij ingeplakt, klaar voor de verfspuit

Zo uit de spuitcabine. Vet in de blanke lak, goed gespoten Gert.

Lekker alles monteren, het mooiste werk, je brengt er gelijk een mooi gezicht aan, nieuwe velgen even passen en even een foto maken voor het thuisfront.

Ik moet nog wel weer even een paar side-bars maken, staat toch wel een even mooier. Ik mocht die van de oude T4 er niet afhalen van de nieuwe eigenaar.

i.v.m. zoekmachines (die alleen deze pagina laten zien) druk op de vw t4 knop voor de gehele homepage